publicaties

Van instituten naar ondernemingen

In 2011 vroeg een zestal bestuurders in de Geestelijke Gezondheidszorg zich af of er een toekomst is voor grote geïntegreerde organisaties in de geestelijke gezondheidszorg en – zo ja – wat die dan zou kunnen zijn. Bedrijfskundige concepten vormden het uitgangspunt in deze studie, waarmee het een andere dimensie meebrengt voor het denken over de toekomst van de GGZ.

 

Download de volledige publicatie: “van instituten naar ondernemingen”.

De toekomst van aanbieders van jeugd en -opvoedhulp

De transitie jeugdzorg zal een aardverschuiving met zich meebrengen voor de aanbieders van jeugdzorg, daarover is iedereen het eens. Maar wat mag er concreet verwacht worden? Welke organisaties zijn nu al goed voorgesorteerd en welke zitten strategisch in de risicozone? Ook in deze studie vormt de bedrijfskundige benadering het uitgangspunt. Tot stand gekomen in samenwerking met negen bestuurders in de jeugdzorg.

 

Download de volledige publicatie: “De toekomst … opvoedhulp”.

De Organisatie Draait Door

Kijkcijferkanonnen als ‘Keuringsdienst van Waarde’, ‘Wie is de Mol?’, ’24 uur met …’, ‘Boer zoekt Vrouw’ en ‘De Wereld Draait Door’ zijn niet zomaar succesvol. Ze beschikken stuk voor stuk over een vernieuwend en uitdagend format, waarmee ze het bewustzijn van het publiek proberen te verruimen. Omdat anders doen begint met anders kijken.

 

Het boek is te bestellen via managementboek.nl